Vitaminpillerne er kompromiset i den travle hverdag

Vi ved alle sammen godt, at vi burde spise en masse grøntsager, så vi får alle de vitaminer og mineraler, vi har brug for. Det er bare ikke altid så let, hvis man har sent fri og ikke har tid til at lave mad, der først er klar to timer efter man er gået i gang.

Måske har man børn, der skal nå at have noget at spise, inden de skal lægges i seng, eller måske har man skæve arbejdstider, så man ikke har mulighed for at lave fornuftig mad.

Der er også nogle, der bare ikke har overskuddet eller lysten til at gøre noget ud af deres mad. Derfor bliver der bare til noget hurtigt, som stiller sulten, men måske ikke giver den bedste næring.

Her kan kosttilskud eller vitaminpiller være med til at give kroppen et boost, som den ellers ikke ville få.

Vær opmærksom på samspillet med din kost

Der er mange forskellige kosttilskud eller vitaminpiller, som potentielt passer til dig. Hvis du ved, at du får rigeligt af nogle bestemte mineraler eller vitaminer, er der ingen grund til at få ekstra tilført gennem tilskud og piller.

Faktisk kan det være direkte skadeligt i yderste konsekvens.

Heldigvis er det sjældent, men ligesom med så meget andet, kan man godt få for meget af en ellers god ting. Det gælder også vitaminer og mineraler, som man tager i den bedste mening for at styrke sit eget helbred og sin egen sundhed.

Den største synder i denne forbindelse er jern. Det er den største forgiftningsfare, når man spiser for mange vitaminpiller.

Vælg det tilskud, der passer til digKosttilskud til alle

Der findes heldigvis producenter, som godt ved, at vitaminer og kosttilskud ikke bare er en ’one size fits all ’-situation. En af dem er Solaray. Solaray har lavet en lang række kosttilskud og vitaminpiller, så alle kan finde dem, der passer til ens egen krop og kost.

Eksempelvis vil veganere kunne finde tabletter med B-vitamin hos Solaray, fordi det er svært at få gennem en udelukkende plantebaseret kost. Lever man udelukkende plantebaseret, vil man til gengæld med stor sandsynlighed få alle andre vitaminer og mineraler gennem kosten, og derfor er der ikke behov for dem.

Solaray har også kosttilskud til gravide og ammende, som tager hensyn til både mor og barn, ligesom man også kan få fiskeolie hos Solaray. Hvis man spiser sundt men ikke bryder sig om fisk, er det samme situation som veganeren, som kun har et underskud inden for en specifik type mineraler eller vitaminer.

Varieret kost er stadig det bedste

Den klare anbefaling er stadig, at man får sine mineraler og vitaminer gennem en godt sammensat kost. Det er den naturlige måde at give kroppen det, den har brug for, og selvom man godt kan finde et kosttilskud hos Solaray, der passer til dig, er en god kost næsten altid at foretrække alligevel.

Gennem maden kan man nemlig få mange flere stoffer, som kroppen har gavn af, end hvis man kun får pillerne.

Fisk indeholder eksempelvis mange andre stoffer end blot fiskeolie, som kan gøre noget godt for kroppen. Dem vil man gå glip af, hvis man skærer fisk ud af sin kost og nøjes med fiskeolie.

Kosttilskud og vitaminpiller er godt og hjælper, men det bedste er stadig den sunde, varierede kost.