Sådan undgår du skimmelsvamp – 5 gode råd

Skimmelsvamp er noget, du for alt i verden bør undgå, hvis du ønsker dig et sundt og behageligt hjem og samtidig ønsker at mindske allergi og gener.

Desværre kan skimmelsvamp nemt opstå, hvis du ikke er opmærksom, og det kan påvirke dit helbred negativt. Derfor er forebyggelse af skimmelsvamp essentielt for et sundt miljø i hjemmet. Her i artiklen kan du derfor læse mere om, hvordan du undgår at få skimmelsvamp i din bolig og dermed bibeholde det sunde indeklima.

Regelmæssig udluftning

Udluftning er en af de vigtigste faktorer, du skal huske på, når du gerne vil undgå skimmelsvamp i boligen. Sørg for at lufte grundigt ud flere gange om dagen, og særligt også, når du og familien har været i bad, og når I laver mad. Hjemmet kan hurtigt blive fugtigt efter et bad, og derfor skal du huske at åbne vinduerne. Du kan også sikre dig, at I har en god udsugningsventilator på badeværelset, som kan hjælpe på noget af fugten fra badet.

Hæng dit tøj udenfor

Vasketøj kommer vi ikke udenom. Uanset hvor meget eller lidt du vasker, skal du være opmærksom på, hvor du hænger dit tøj til tørre henne. Det kan nemlig hurtigt skabe en hel del fugt i boligen, hvis du vælger at hænge tøjet op indenfor. Et godt tip er derfor at hænge det udenfor eller putte tøjet i tørretumbleren. Har du ikke mulighed for at hænge tøjet udenfor? Så bør du overveje, om der er plads på badeværelset. Badeværelset er et vådrum, og er derfor egnet til at kunne klare en hel del fugt. Derfor kan du formentlig slippe afsted med at hænge tøjet op her. Hvis du synes, der bliver for fugtigt i rummet, kan du vælge at købe en affugter til badeværelset. Her bør du dog også være opmærksom på, at luften ikke bliver for tør.

Tjek dine vandrør

Du bør med regelmæssige mellemrum tjekke op på din boligs forskellige VVS-installationer, så du undgår vandskader og lækager, der kan føre til fugt og skimmelsvamp. Tjek op på både vand- og varmerør, toiletter, vandhane og afløb. Har du fået en vandskade eller andre problemer med dine VVS-installationer, kan denne VVS i Randers hjælpe dig med at få styr på skaden.

Gør rent med jævne mellemrum

kvinde støvsugerEn god gang rengøring kan gøre store underværker for dit indeklima, og dermed også mindske risikoen for skimmelsvamp og, for den sags skyld, allergi. Sørg for at tørre overflader grundigt af og støvsug en eller flere gange om ugen, alt efter hvor mange husdyr eller børn, der er i hjemmet. Sørg ligeledes også for at rense dit afløb for tilstopning. Det er med til at sikre, at afløbet ikke løber over pga. bakterier og andet snavs.

Hold en jævn varme i dit hjem

Selvom det måske kan være rart at sove i et koldt soveværelse, bør du fokusere på at holde en jævn temperatur over hele boligen. Dette er nemlig også med til at sikre dig et godt indeklima samtidig med, at du mindsker risikoen for skimmelsvamp.