Virker de gamle husråd mod sygdom? Se her

Ondt i halsen kan være særdeles ubehageligt, og er ofte et symptom på influenza eller lign. sygdom. Med sygdommen følger der ofte også en hel del gode gamle husråd.

De fleste af de mange husråd kender du måske allerede, men indimellem kan det være rart at vide, hvilke råd der rent faktisk virker, og hvilke der blot er myter. Derfor kan du her blive klogere på de mange husmoderråd, og hvilke der ikke virker.

Det hjælper med tørklæde om halsen

Har du ondt i halsen, har du måske hørt, at du bør tage et tørklæde på om halsen for at holde halsen varm. Men at have et tørklæde på om halsen har ikke nogen gavnlig effekt på, hvor hurtigt din sygdom og ondt i halsen ophører. Hvis du synes det er rart med et tørklæde, skal du selvfølgelig blot fortsætte med dette, men det hjælper ikke mod smerterne i halsen.

Når du er syg, hjælper alkohol

Romtoddy, rødvinstoddy eller en lille snaps. Mange af os har en god ven eller en i familien som mener, at alkohol er den bedste vej til at gøre dig rask, men dette er desværre ikke tilfældet. Selvom en god rom- eller rødvinstoddy kan være dejlig behageligt, når du er syg, er der ingen videnskabelig evidens for, at det hjælper med at gøre dig rask.

C-vitaminer gør dig hurtigt rask

Dette gamle husråd er meget udbredt hos mange danskere, og måske særligt den lidt ældre generation. Men selvom C-vitaminer er et rigtig godt vitamin, som er med til at forbedre dit immunforsvar, hvis du får det jævnligt, så hjælper det ikke, så snart du er blevet syg. Du kan med andre ord ikke blive hurtigere rask ved at indtage mange C-vitaminer.

Sygdom kræver hvile

Der er forskellige holdninger til, hvordan du bedst bliver rask, når du er ramt af ondt i halsen og sygdom. Nogle mener, at det bedste du kan gøre er at blive i sengen mens andre mener, at det er godt at få lidt bevægelse i kroppen. Der er ingen af de to metoder, som er den bedste. Her handler det om, at du gør det, du føler dig bedst tilpas med. Lidt hvile kan hjælpe, hvis du er meget ramt, men har du brug for at komme op og i gang og måske gå en tur, er der intet der skal hindre dig i at gøre dette også.

Kulde gør dig syg

Hvis du bliver kold, enten på grund af kolde fødder eller generelt fryser, kan der være en lille tendens til, at du har nemmere ved at blive syg. Dette skyldes dog ikke, at du decideret bliver syg af at være kold, men i højere grad, at du har nemmere ved at fange dig en forkølelse, hvis du er kold. Derfor kan det være en fordel at undgå at blive alt for kold og undgå at være i samme rum som syge mennesker.

Gør, hvad du har lyst til

syg pige i sengenSom ovenstående antyder, er der ikke ret mange af de gamle husråd, der rent faktisk virker, hvis du vil være rask. Her drejer det sig mest om, at du skal gøre det, du har lyst til og blot vente på, at sygdommen går over af sig selv samt sørge for at få en god nattesøvn.