Vand er vigtigt – din hud har brug for det for at se flot ud

Vi mennesker består hovedsageligt af vand, og derfor er det sådan set ikke så mærkeligt, at vi skal bruge vand og væske for at fungere. Det er lidt forskelligt fra menneske til menneske og hvilken fase i livet, man er i, men tommelfingerreglen er, at vi faktisk består af omkring 60 procent vand.

Man kan derfor med fordel kigge efter produkter, der tilfører huden fugt på den ene eller den anden art.

Det er der heldigvis mange forskellige produkter og producenter, der gør, og derfor er det ikke svært, men det er alligevel noget, man skal være opmærksom på.

I hudplejeprodukter handler det nemlig ikke om, hvor meget vand der er i produktet. Ellers ville det mest populære hudplejeprodukt nok være kildevand, og det er en meget kortsigtet løsning på tør hud.

Kig efter det, der fastholder fugt

Når det ikke er vandindholdet, man skal kigge efter, hvad er det så? Jo, det er en god ide at kigge efter nogle af de stoffer og ingredienser, der er med til at fastholde fugt i huden.

Et af de populære stoffer til at klare det job lige nu er hyaluronsyre. Et af de mange brands, der gerne bruger hyaluronsyre er Vichy, der også meget gerne bruger vandet som billedsprog i sin markedsføring.

Vichy bruger gerne den lyse, blå farve og bobler i formsproget på produkterne, og reklamerne indebærer tit, at produkterne bliver kastet ned i vand, eller at vand skvulper ind over produkterne. På den måde forsøger Vichy at kæde sine produkter sammen med vand og fugt.

I realiteten er det dog stoffer som hyaluronsyre, der er den egentlige grund til, at produkterne som Vichys fugter huden – andre eksempler er sådan noget som glycerin, som har en lignende effekt.

Fedtstoffer kan også hjælpe på fugten

Fugtgivende fedtstoffer er sundt for huden

Ud over nogle af de stoffer, som holder på fugten, kan der også være en gevinst i at få fedtstoffer gennem hudplejeprodukter. Når man taler om fugt til huden, er fedtstoffer gode, fordi de hjælper med at holde på den fugt, der er i huden.

På den måde kan ens ’egen’ fugt i huden komme til at holde længere, så at sige, og man har ikke et lige så stort behov for at få tilført fugt udefra.

Kært barn har mange navne, og derfor findes de gode fedtstoffer til huden også i mange former. Nogle af de mest populære er sådan noget som jojobaolie og sheasmør.

Det er egentlig indlysende, at vand er godt

At vand er vigtigt for huden og organismen er sådan set ikke så mærkeligt, når man tænker over det. Når man tænker over noget, som er tørt og noget, som er vådt, ser det våde eller fugtede instinktivt mere sundt ud.

Det måske bedste eksempel er en vindrue, som er helt spændstig og saftig, lige når den er blevet plukket. Når den så tørrer ind, bliver den rynket og sølle og ser ud til at være dårlig.

Sådan er det med mange ting. Stakittet og malingen på det ser ikke godt ud, når det er helt skallet og indtørret – fugt er vigtigt for mange ting, og vi mennesker og vores hud er blot en af dem.