Hudpleje er både udseende og effekt i mange produkter

En tendens inden for skønhedsbranchen er, at produkterne ikke bare gør noget på kroppen pænere. Det handler ikke længere kun om at få ansigtet til at se yngre ud eller huden til at se renere ud.

Mange serier og virksomheder laver de såkaldte cosmeceuticals, som er en sammentrækning af cosmetics og pharmaceuticals. På dansk er det oversat til derma-kosmetik, som er lidt mindre dækkende, men alligevel en fin betegnelse.

Bag denne sammensætning af bogstaver finder man produkter, som både gør noget godt for udseendet og for sundheden. Tanken er altså, at huden skal blive pænere ved at blive sundere, og det spiller godt sammen med den tendens, man ser mange steder i samfundet.

Ikke kun smart marketing

Man kunne godt forestille sig, at det bare er en eller anden fidus, som nogle marketingfolk har fundet på for at fange dem, som bekymrer sig mere om sundhed end udseende. Alle vil gerne se godt ud, og hvis man kan holde fokus på sin sunde tilgang til tilværelsen, er det lettere at overtale folk til at købe produktet.

Det er nu ikke kun for at kunne bruge sundheden som marketingvinkel, at dette begreb er blevet smedet.

Tidligere har man brugt mange forskellige stoffer og kemikalier i jagten på det flotte udseende, og det image kan til dels stadig sidde på skønheds- og plejeproduktsbranchen.

Derfor giver det god mening, at man er gået væk fra at fylde en masse skadelige ting i produkter. Skridtet mod mere plejende ingredienser er et godt et, og det passer godt med, at vi bevæger os mod en sundere livsstil.

Beauté Pacifique er et godt eksempel

Beauty

Danske Beauté Pacifique er et godt eksempel på et mærke, der er begyndt på denne sammenblanding af skønhed og pleje. Beauté Pacifique bruger hyppigt forskellige gavnlige stoffer, som kan hjælpe på forskellige ting ud over at gøre huden flottere.

Det kan være alt fra ekstrakter fra forskellige frugter, som har gavnlige egenskaber til forskellige vitaminer og mineraler, som kan hjælpe på hudens sundhed, man kan finde i Beauté Pacifiques produkter.

Læser man lidt om, hvad Beauté Pacifique er for en størrelse, kan man godt se den tilgang med at pleje huden. Noget af det, som virksomheden lægger fokus på, er nemlig, at produkternes virkning kan ses ”både i spejlet og i en ultralydsscanning”, som de selv formulerer det.

Hvis man vil kunne se en effekt på huden gennem dyrt udstyr, er det nødvendigt, at man plejer den, og derfor er Beauté Pacifique altså oplagte at kigge på i forhold til disse cosmeceuticals.

Din hud kan næsten altid bruge hjælp

Som regel er det en god ide for de fleste at bruge en eller anden form for lotion, creme eller lignende et eller andet sted på sin krop. Det er de færreste, der ikke har et eller andet sted på kroppen, som er lidt for tørt, for fedtet eller noget helt tredje.

Derfor findes der også så mange former for pleje og skønhedsprodukter, og nu altså også cosmeceuticals, der passer til næsten alle tænkelige kombinationer af steder på kroppen og behandling af dårligdom.

Det behøver ikke en gang at være en reel lidelse – der findes masser af cremer, lotions og meget andet, som bare forsøger at stramme huden op, så den ser yngre ud, uden det er en reel lidelse.

Men derfor kan man nu godt synes, at man skal bruge et eller andet alligevel.