2 råd til en mere balanceret krop

Tre ud af fire kvinder vil gerne tabe sig, og det siger faktisk en hel del. Det betyder nemlig, at tre ud af fire kvinder ikke er tilfredse med deres udseende, og ikke føler, at deres krop er som de gerne vil have den. Når vi ikke er tilfredse med vores spejlbillede, går det udover vores selvtillid, vores energiniveau og vores generelle livskvalitet.

Når man ikke føler sig tilpas, betyder det ofte, at kroppen ikke er i balance. Mange har prøvet et hav af forskellige kure uden for alvor at kunne mærke en forskel. Det kan også være, at man har tabt sig meget, men tager det hele på igen, når man påbegynder sin normale livsstil på ny.

Svaret på overvægt eller utilfredshed med sin krop er altså ikke altid en fancy slankekur. For at kunne opretholde sin figur og ikke tage alle de tabte kilo på igen, er det nemlig vigtigt, at man ændrer sin livsstil. En livsstilsændring kan være omfattende og enorm svær at komme i gang med – ikke mindst. Men når rytmen først er fundet, smitter det af på både velvære og selvtillid, og så kan man ikke forstå, at man ikke er gået i gang noget før.

Spis kun når du er sulten

Det er altid individuelt, hvad der virker. Nogle har brug for sin fredags-rødvin, mens andre ikke kan holde sig fra sin pepsi max. Det er vigtigt, at en slankekur ikke bliver en byrde, hvor alt det gode i livet skal undværes – så bliver det nemlig først svært at holde det ved lige.

Du skal naturligvis spise sundt og undgå alt det usunde, men det er også vigtigt, at du kun spiser, når du rent faktisk er sulten. Det er alt for nemt at snacke, når man har lyst i stedet for at gøre det, når man rent faktisk er sulten.

Sørg desuden for at begrænse dit indtag af mad efter klokken 20, da din krop ikke kan nå at forbrænde det inden sengetid.

Mange tror desuden, at mindre mad er vejen til et vægttab. Det er det måske også på den korte bane, men hvis du ønsker at ændre din livsstil skal det ske på lange bane. Sæt dit stofskifte i gang ved at spise rigeligt med mad, men sørg for, at det er det rigtige.

Det er blandt andet vigtigt, at du får nok fedt. Ikke det fedt du kender fra pomfritter men det gode fedt, som for eksempel omega-3 fedtsyrer. Omega-3 får du blandt andet gennem fede fisk, men det kan altså også indtages gennem multitabs og fiskeolie.

Prioriter din søvn

Prioriter din søvn

Søvn er afgørende for kroppens balance. Vi skal ikke sove for lidt, men heller ikke for meget. Find en fast rytme, så du går i seng og står op nogenlunde samme tid hver dag. På den måde ved du, at du har fået søvn nok.

Sørg desuden for at din søvn altid er af høj kvalitet. Der findes så mange støjkilder i vores soveværelse i dag, fordi vi ofte tager vores smartphone og computer med i seng, eller ser fjernsyn lige inden vi falder i søvn. Det forstyrrer vores søvn, og nedsætter søvnkvaliteten.

Når vi sover for lidt, smitter det af på energiniveauer, og det virker faktisk også appetitvækkende. Det skyldes, at for lidt søvn får ghrelin-niveauerne i kroppen til at sige, hvilket virker sultstimulerende – og faktisk stiger leptinniveauet også, som får mæthedsfornemmelsen til at falde. Alt i alt ikke positivt, hvis man ønsker at tabe sig.