Udflåd har en vigtig funktion, men hold øje med ændringer

Udflåd er lidt et tabu for mange danske kvinder, og for den sags skyld også mænd selvom de ikke har det. Det er synd, fordi det er en helt naturlig ting, som faktisk har en vigtig funktion for kroppen, også selvom ordet stort set kun er associeret med et eller andet, som er galt.

Kvindens underliv er et meget unikt miljø, som kan komme i ubalance af forskellige årsager, og udflåd er sådan set bare underlivet, der renser sig selv. Det er også grunden til, at man ikke skal vaske med normal sæbe, men hvis man vil bruge noget rensende skal bruge intimsæbe.

Hvis man er for voldsom i forhold til at skylle underlivet, kan det samme ske, nemlig at man får vasket for voldsomt, så det er et område, man skal være påpasselig med.

Når det så er sagt, så kan ændringer i ens udflåd være værd at holde øje med. Det kan nemlig være tegn på, at noget ikke er helt, som det burde være. Det vil langt fra være ensbetydende med, at der er noget alvorligt på spil, men man bør holde øje alligevel.

Lugten er tit en indikator

Det almindelige udflåd er som regel uden en ubehagelig lugt, og derfor vil man ofte opdage det, hvis der opstår en ubehagelig lugt derfra. Opdager man det, er det værd at holde lidt øje med, fordi det kan betyde, at der på den ene eller den anden måde er blevet rykket ved balancen eller miljøet i skeden.

Nogle gange er det helt harmløst, som når man har menstruation, eller lige efter man har haft sex. Begge dele kan flytte pH-værdien lidt mere over mod det basiske, og det kan være med til at give en anden lugt.

Man skal alligevel holde lidt øje, fordi hvis lugten bliver ved med at være ændret et stykke tid efter menstruationen, eller hvis der er gået et stykke tid uden samleje, men lugten stadig er der, er det en god ide at gå til lægen.

Noget andet, som kan være helt naturligt, men som man alligevel skal være opmærksom på, er sved. Hvis man ofte har tætsiddende eller syntetisk tøj på, som huden og kroppen ikke kan ånde i, kan man opleve en svedlugt fra underlivet. Det er ikke i sig selv problematisk, sved er helt naturligt, men lang tid uden mulighed for kroppen til at ånde er ikke godt for den.

Vivag intimsaebe

Danskernes valg, Vivag, har noget til det meste

Der er flere muligheder for at passe på den fine balance, der skal være i underlivet, og mange danske kvinder tyer til mærket Vivag, når de skal pleje det intime område. Der er også det meste, som ikke er direkte medicin.

Ved infektioner af den ene eller den anden art, som kan være eksempelvis bakteriel vaginose eller en svampeinfektion, kan man skulle bruge medicinsk behandling. Dog vil bakteriel vaginose oftest gå over af sig selv, og man behøver ikke medicin.

Til den daglige pleje af området kan man bruge sådan noget som intimsæben fra Vivag, hvis man vil bruge noget for at rense, og Vivag laver også vaginalkapsler, der kan hjælpe med at holde balance i underlivet.