Sådan sørger du for en god håndhygiejne

I disse dage, hvor Coronavirussen hærger i Danmark, er der rigtig meget snak om, hvor vigtigt det er at have en god håndhygiejne for at mindske Coronasmitte. Samtidig er der også rigtig meget snak om håndsprit, og det er næsten umuligt at opdrive hånddesinfektion nogen steder, da det bliver udsolgt på rekordtid.

Men faktisk er det slet ikke nødvendigt med håndsprit, for selvom det er effektivt til at slå bakterier ihjel med, er det tilstrækkeligt at vaske dine hænder. Og da mange alligevel er hjemme i denne Coronatid, og dermed har rig mulighed for at kunne vaske hænder, er håndvask ofte en nemmere og billigere løsning til en god håndhygiejne.

Brug håndsæbe i stedet for håndsprit

Håndsprit er i øjeblikket en mangelvare, der bliver udsolgt på få sekunder, når det endelig kommer på lager. Derfor har der også været flere opskrifter i omløb på nettet med, hvordan man producerer sin egen håndsprit. Der er dog ingen grund til at gå i gang med at lave sin egen håndsprit, da håndvask er et lige så godt, hvis ikke bedre, alternativ til håndspritten.

Når du vasker hænder med vand og sæbe, fjerner du både snavs og bakterier fra hænderne. Dermed fjerner du både det sekret eller materiale, som indeholder virus, samt det snavs, som virussen ville have mulighed for at kunne overleve i. Dermed er håndvask effektivt til at fjerne en eventuelt virus fra hænderne på, selvom det ikke dræber bakterierne på samme måde, som håndsprit gør.

Det er dog vigtigt, at du vasker dine hænder grundigt med både vand og sæbe, hvis du vil undgå bakterier og virus. Det gør du ved først at skylle hænderne i lunkent vand for at gøre dem våde, så de ikke bliver irriteret af den koncentrerede sæbe. Herefter kommer du sæbe på hænderne, og gnider sæben rundt i dine hænder i 15 sekunder. Sørg for at komme hele vejen rundt med sæben og vask både håndflader, håndryg, fingrer og mellem fingrene samt ved håndleddene. Når de er vasket grundigt med sæbe, skyller du hænderne fri fra sæbe og tørrer dem grundigt.

Sørg for at vaske dine hænder ofte – både inden du skal udenfor, når du kommer hjem og inden du spiser. Hvis du vasker dine hænder grundigt og ofte, mindsker du dermed også risikoen for smitte med Coronavirus.

haandcreme

Husk håndpleje med en god håndcreme

Når nu du vasker dine hænder oftere end du plejer for at undgå smittespredning af COVID-19, kan du nemt risikere, at dine hænder tørrer ud. Vand og sæbe opløser nemlig hudens fedtlag, hvilket øger risikoen for, at man får tørre hænder og eksem. Det kan derfor også være en rigtig god idé at benytte en god håndcreme, der kan tilføje fugt og pleje til hænderne, når de er blevet udtørret efter for meget håndvask.

Ecooking har lavet en god og fugtgivende håndcreme, der indeholder nærende olier, som både plejer, beskytter og reparerer den udtørrede hud på hænderne. Brug den plejende håndcreme flere gange i løbet af dagen for at give fugt og pleje til hænderne, så du fortsat kan have bløde hænder, selvom du i denne tid skal vaske dem ofte. Håndcremen fra Ecooking er ideel til alle hudtyper og kan derfor bruges af hele familien.

Hvis du gerne vil tilføje lidt mere hverdagsluksus til din dagligdag, har Ecooking desuden et stort sortiment af håndsæber, der er velegnet til daglig håndvask. Håndsæberne renser hænderne uden at udtørre dem og plejer huden. De forskellige håndsæber indeholder desuden forskellige typer dufte, der efterlader huden med en svag og skøn duft.