Derfor skal du investere i en berøringsfri vandhane

I forbindelse med Coronavirussens udbredelse i Danmark, er der kommet et større fokus på god håndhygiejne. Det betyder blandt andet, at vi i langt højere grad skal spritte og vaske hænder for at mindske spredningen af Coronavirus og undgå Coronasmitte.

Men udover at huske håndspritten, når vi bevæger os udenfor og ikke har adgang til vand og sæbe, kan det også være en god idé at overveje, hvilke tiltag du kan implementere i dit hjem for at mindske risikoen for smitte og opretholde en god håndhygiejne både for dig selv og resten af din familie.

En måde du kan forbedre håndhygiejnen i dit hjem på kan blandt være ved at udskifte din almindelige vandhane med en berøringsfri vandhane. Dette vil højne hygiejnen i hjemmet, men har samtidig også en række andre fordele.

Berøringsfrie vandhaner forbedrer håndhygiejnen

Det smarte ved en berøringsfri vandhane er grundlæggende, at du ikke behøver at røre ved armaturet for at vaske hænder. Det giver en masse hygiejnemæssige fordele, da der kan ophobe sig en masse bakterier på vandhanens amartur.

Når du vasker hænder, tilfører du nemlig bakterier til armaturet, når du tænder for vandhanen. Når du så igen slukker for vandet, efter du har vasket hænder, flytter du bakterierne fra armaturet tilbage på hænderne igen. Dermed får du altså de bakterier, som du lige har vasket af, tilbage på dine hænder.

Dette undgår du ved at benytte en berøringsfri vandhane. Her tændes vandhanen automatisk ved at holde hænderne ud foran vandhanens bevægelsessensor. Når hænderne er vasket, fjerner du bare hænderne fra bevægelsessensoren igen, og vandhanen slukker automatisk.

Fordi du ikke behøver at røre ved armaturet for at tænde og slukke for vandhanen, tilfører du ikke bakterier til vandhanen, som du derefter får tilbage på dine egne hænder igen. Dine hænder bliver dermed helt rene og fri for bakterier ved at bruge en berøringsfri vandhane. Det kan derfor være en god idé at overveje denne løsning, hvis du ønsker at forbedre håndhygiejnen i dit hjem.

stort-vandforbrug

Spar på vandforbruget

Udover at en berøringsfri vandhane giver dig en masse hygiejnemæssige fordele, er der også en del miljømæssige og økonomiske fordele ved at investere i en berøringsfri vandhane. Det skyldes, at mange lader vandet løbe, mens hænderne bliver sæbet ind, hvilket giver en masse spildevand og et stort vandforbrug.

Da et berøringsfrit armatur selv slukker for vandet, er det med til at mindske vandforbruget og dermed vandbesparende, hvilket både er godt for miljøet og for din økonomi. Der er dermed også en række andre fordele, der er værd at tage med, hvis du går og overvejer at investere i en berøringsfri vandhane.

Ønsker du en berøringsfri vandhane til dit hjem, kan det være en god idé at kontakte en VVS, som kan hjælpe dig med at montere og installere den korrekt. Denne VVS i Randers er et godt valg, og kan desuden vejlede dig i forhold til, hvilken type berøringsfri vandhane du skal vælge. Der findes nemlig mange forskellige typer berøringsfrie haner i forskellige varianter og med forskelligt design. Dermed kan du også finde en flot og funktionel berøringsfri vandhane, der passer til indretningen i dit hjem og din personlige stil.