Få hjælp til skilsmissen, så det går mindst muligt ud over børnene

Det er ikke sjovt at blive skilt, men det kan være det bedste for hele familien. Det er en hård beslutning at tage, men man laver naturligvis altid den afvejning, om der er noget, man kan gøre for at holde sammen, eller om det virkelig er bedst, at man går fra hinanden.

En skilsmisse er ikke en nem proces, og der er utroligt mange ting, der skal overvejes – særligt hvis der er børn involveret. Børn kan reagere meget negativt på skilsmisser, og det kan i yderste konsekvens manifestere sig i børnene på uhensigtsmæssige måder i mange år fremad, endda helt ind i voksenlivet.

Derfor er det en god idé at få hjælp til at komme igennem en skilsmisse på den bedst mulige måde. Det kan være mange forskellige ting, man kan have brug for hjælp til, men det er vigtigt, at man får hjælp, hvis man har brug for det.

Advokaten kan hjælpe med meget

Skilsmisseadvokat

Selvom det for nogle kan lyde voldsomt, så er det ikke nødvendigvis noget særligt at skulle have en advokat ind over en skilsmisse. Der er mange ting, man skal tage stilling til, som har en eller anden forbindelse til noget lovgivning, og her er det altså ofte rart at have en advokat med.

Advokaten kan hjælpe med sådan noget som rettigheder og aftaler, hvordan man opdeler boligen, hvad må man, og hvad har man krav på og så videre. Det er ikke noget, der behøver at blive dramatisk, men der er mange ting at holde styr på.

Med lidt professionel hjælp er det lettere at få styr på de ting, der er vigtige. Og der er mange ting, der er vigtige, når det kommer til skilsmisse, fordi det er et stort skridt.

Advokaten kan også være praktisk at have i baghånden, fordi det så er et skridt tættere på eventuelle aftaler. Hvis man skal have skrevet aftaler ned, eksempelvis i forbindelse med en deling af et huskøb eller at en køber den anden ud af boligen, er det rart at kunne lave de rigtige aftaler.

Psykologer er potentielt guld værd

Få hjælp af en psykolog

Det er værd at være opmærksom på, hvordan man har det efter en skilsmisse. Det gælder både en selv, men det gælder i særdeleshed også eventuelle børn, der måtte være i forholdet. Børn er nogle spøjse skabninger, og de kan sagtens tage en skilsmisse hårdt – det er faktisk helt normalt.

Derfor skal man være opmærksom på, hvad det gør ved børnene, at forældrene bliver skilt. Det kan være meget svært at overskue, mens man som forældre selv går igennem en svær periode, men det er vigtigt at være opmærksom på børnenes håndtering.

Man kan sagtens opleve, at børnene bliver indelukkede og stille i stedet for at reagere udad. Det betyder ikke nødvendigvis, at børnene bare accepterer det, for det er også et klassisk mønster for børn.

Det kan også være en selv eller ens nylige eller kommende eks-partner, som har brug for hjælp, og igen kan det være svært at se selv. Derfor bør man også være opmærksom på hinandens mentale velbefindende – ikke mindst fordi det kan påvirke de børn, måtte have fået.