Sådan får du stærke og sunde negle – indefra

Vores hænder er vores visitkort ud ad til, og de kan afsløre rigtig meget om, hvordan du plejer dem. Her er neglene også et rigtig vigtigt og afslørende element.

I øjeblikket oplever mange af os, at vores negle er ekstra udsatte og tørre grundet mere håndvask og afspritning. Men også den kolde vinterluft kan have påvirket neglene.

Døjer du meget med ødelagte og/eller flossede negle, og sender du gang på gang misundelsesværdige blikke til veninderne med flotte negle, så bør du tage et kig på din kost. Kosten er nemlig rigtig vigtigt, hvis du vil styrke neglene.

Så er du træt af negle, der knækker, så læs med her, hvor du får gode tips til at få sunde negle igen igennem din kost.

Det skal du spise for at få sunde negle

Selvom der findes nok så mange forskellige neglecremer, negleolier og des lige til at pleje neglene udefra, er det ikke altid, det er nok, hvis du vil opnå sunde negle. Derfor er første step mod at få sunde negle at tage et kig på, om du får en tilstrækkelig sund kost med den rette mængde mineraler og vitaminer. Nedenfor kan du se, hvilke typer fødevarer du bør spise, hvis neglene skal have en chance for at blive stærke:

Spis mere protein

For at opnå sunde og stærke negle der ikke flosser eller er tørre, bør du spise en proteinrig kost fra bl.a. græssende kvæg og fritgående kyllinger. Disse fødevarer er nemlig rige på kreatin, som er en vigtig bestanddel af vores hud, hår og negle. Derfor kan dette være med til at styrke neglene.

Spis sunde fedtsyrer

Er dine negle tørre, kan du med fordel spise flere af de gode olier fra nødder og frø. Da disse er fyldt med gode fedtsyrer, er de med til at fugte huden og neglene. Samtidig indeholder nødder også kalk, som også er vigtigt for dine negle.

Spis biotin

Måske har du allerede hørt, at zink og B-vitamin er særlig vigtigt at få i kosten, hvis du vil have sunde og stærke negle. De fleste fødevarer indeholder biotin (B7-vitamin), dog kun i meget små mængder, og derfor kan det for nogle være svært at få den rette mængde gennem kosten.

Oplever du, at dine negle er meget flossede og ødelagte, kan det være en god idé at indtage mere biotin, end du gør. Flossede negle kan nemlig være et tegn på, at din krop ikke kan optage de vigtige næringsstoffer i kosten pga. manglende biotin.

Biotin findes især i fødevarer som kød, æg, avokado, nødder, bananer, blomkål, fisk og bær. Har du brug for ekstra biotin, eller vil du blot fremskynde processen med at få sunde og stærke negle, bør du overveje et kosttilskud med biotin. På et apotek online finder du et stort udvalg af flere forskellige typer af biotin, herunder både ren biotin, og biotin med silica eller zink, som også er nødvendige for dine negle.

Spis E-vitamin

E-vitamin er et vitamin, som er ekstremt gavnligt for både hud og negle, og kan være med til at genopbygge hud og negle. E-vitamin finder du bl.a. i fødevarer som græskarkerner og solsikkekerner, fuldkornsprodukter, planteolier og fede mælkeprodukter.