Sådan arbejder du med din angst

Angst kan være særdeles ubehageligt. Mange døjer med angst i flere år uden at gøre noget ved det, og det er en skam. Angst kan nemlig være slemt for mange i hverdagen, og for nogle er det så invaliderende for dem, at de ikke fungerer optimalt.

Derfor er det vigtigt, at du bliver klogere på din angst, så du kan arbejde med den og på sigt blive fri af angsten. I denne artikel får du derfor 5 gode tips til, hvordan du bedst arbejder med angsten.

Bliv klogere på din angst

Når du skal arbejde med din angst, så den ikke fylder alt for meget i din hverdag, så handler det om viden. Det handler om, at du skal blive klogere på, hvad din angst går ud på, og hvilke situationer, som kan udløse den. Det gælder uanset om du har panikangst, socialangst, en fobi eller lign. Alt starter med at samle viden omkring din angst. Når du efterhånden ved, hvad der måske ligger til grund for angsten, eller hvad der trigger den, så kan du begynde at arbejde med dig selv og angsten. Dette kan du gøre på flere måder.

Prøv hypnose mod angst

Hypnose er en effektiv behandlingsmetode, hvis du har angst. Hypnose mod angst fungerer ved at arbejde med det underbevidste sind. Her arbejdes målrettet mod problemerne i underbevidstheden gennem grundigt afprøvede teknikker og værktøjer. På den måde når du direkte ind til sagens kerne og finder frem til de underliggende problemer, der giver dig angst. Det kan derfor være ganske effektivt at prøve hypnose mod angst, hvis du har mod på at prøve noget nyt.

Prøv med mindfulness

At få ro i kroppen er et af de bedste virkemidler mod angst. Men i øjeblikket, hvor du gribes af angsten, kan det være svært at huske. Derfor kan du lære dig selv nogle forskellige teknikker, så du bliver bedre til at blive rolig, og dermed få slappet af, når du mærker angsten komme til overfladen. Du kan bl.a. lære dig selv mindfulness, som er en teknik, der træner dig i at være til stede i nuet. Med mindfulness lærer du at fokusere på din vejrtrækning og ikke tage stilling til dine tanker omkring angsten. Det er et effektivt værktøj, som du kan blive klogere på mange steder på nettet.

Tag kontakt til andre

Når du har angst, kan du hurtigt føle dig ensom og alene med dine tanker. Men du er langt fra den eneste, som har det på samme måde. Derfor kan det være en fordel at få talt med andre om din angst. Måske finder du ud af, at det ikke er så farligt, eller at andre har oplevet det samme? Du bestemmer selv, om det skal være dine venner, familie eller en professionel psykolog, du taler med. Det vigtigste er at være åben og ærlig omkring det, så du kan få det bedre.

Brug motion til at få ro

Når du har angst, er kroppen i alarmberedskab og er klar til at flygte fra det, du er bange for. Derfor er det essentielt at arbejde med at skabe ro i kroppen gennem forskellige teknikker og værktøjer. Motion er en af de ting, som kan være med til at afhjælpe dine tanker, og giver dig ro. Samtidig gør motion dig glad, så det er bare om at komme afsted.