Mangler du også overskud? Her er løsningen

Det kan være svært at opretholde et højt energiniveau, når de mørke timer bliver flere og flere. Faktisk er det nogle gange som om, at solen tager det meste energi med sig, når den går ned. Derfor oplever mange mennesker, at de er mindre oplagte i vinterperioderne.

Det er der nogle ganske gode grunde til. Sollys er nemlig med til aktiverer en række vitaminer i kroppen. Vitaminer, der blandt andet er med til at holde dig sund og frisk. Så det er ikke så underligt, at energiniveauet daler, når månen overtager solens plads.

En anden grund til at flere oplever mindre overskud er, at de spiser mindre mængder og mindre sundt. Når solen bager bevæger vi os gerne udenfor. Måske går vi i gang med at rydde op i skurret eller plante til i haven. Alt sammen noget, der giver appetit og som sikrer, at vi får spist i løbet af dagen. I vintertiden har vi en tendens til i stedet at krybe under tæppet med en slikskål.

Lys giver overskud

Er du en af dem, der døjer med manglende overskud i de mørke perioder, skal du dog ikke give op. Der er nemlig en lang række midler og metoder, der kan være med til at give dig energien tilbage.

Som sagt er solens lys med til at frigive en masse gavnlige stoffer i kroppen. Derfor vælger nogle at snyde kroppen til at frigive disse stoffer. Det kan ske ved brug af forskellige specielle lamper med et kraftigt lys. En såkaldt lyskur indebærer, at man sidder foran denne lampe i en vis periode, for dermed at simulere sollys.

Helt generelt er det en god ide at sørge for at få lys. Det betyder, at det er meget gavnligt at gå udenfor i de lyse timer. Også selvom solen er gemt bag skyerne. Alene det, at du kommer udenfor og får en smule sollys kan hjælpe. Og så er der du også sikret både frisk luft og motion. Begge dele noget, der kan være med til at give dig mere mod på hverdagens udfordringer.

Få overskuddet tilbage

overskud

Der findes også andre metoder, hvorpå du kan opnå et højere energiniveau, hvis du ikke har tid til at rende ud i den friske luft i de få timer, solen står på himlen i vinterhalvåret. Naturen kan nemlig forsyne os med en række stoffer, der kan hjælpe os på vej.

Et af disse stoffer er ginseng. Rødderne fra denne asiatiske plante kan hjælpe dig til mere overskud. Du behøver faktisk ikke engang skaffe rødderne selv. I stedet kan du eksempelvis benytte dig af Gerimax, der indeholder ginseng. Her findes en lang række forskellige produkter, alt efter hvor stort dit behov er.

Nogle mennesker vælger også at benytte sig af diverse energidrikke for at opnå overskud. Her er det ofte koffeinindholdet, der skal hjælpe dem på vej. Dette er dog en meget kortsigtet løsning, og ofte er der en række bivirkningen forbundet med et overdrevet indtag. Derfor skal man overveje, om det er vejen frem, hvis problemet er tilbagevendende.