Hjælp andre til at få et sundere sind

At have et sundt sind er vigtigt for ens livsglæde. Det er forskelligt, hvad der skal til, for at man føler, at man har et sundt liv, og for at man for alvor kan mærke glæden ved livet. Nogen mennesker har dog ikke helt let ved at finde frem til livsglæden, særligt hvis de har nogle psykiske udfordringer, de kæmper med.

For nogen handler livsglæde i høj grad også om at kunne hjælpe andre – og hvad kunne være bedre end at hjælpe andre med at finde frem til deres livsglæde og til et sundere sind? Der er mange måder, hvorpå man kan hjælpe andre med at behandle og bearbejde de psykiske og mentale blokeringer der har, og det kræver derfor ikke nødvendigvis en universitetsuddannelse inden for psykologi.

Bliv hypnoterapeut på få uger

Hypnoterapi er en effektiv behandlingsform. Selvom det ikke er alle mennesker, der tror på, at hypnoterapi kan gøre en forskel, har flere undersøgelser vist, at det er en effektiv behandlingsform, det kræver blot (som med mange andre behandlingsformer), at klienten er motiveret for at skabe de ønskede ændringer.

Alle kan blive hypnoterapuet – det kræver ikke nogen specielle evner. Det eneste, det kræver, er lysten til at lære. Når man tager en hypnoseuddannelse, får man en lang række værktøjer inden for hypnose og hypnoterapi, som man kan bruge.

En hypnoseuddannelse er ikke en uddannelse, der tager flere år. Faktisk kan den gennemføres på ganske få uger. Eksempelvis tager 5-path hypnoseuddannelsen, som er en af de mest populære hypnoseuddannelser, kun omkring 6 uger, og så er man klædt på til at kunne guide sine klienter i hypnose.

6 uger lyder ikke af meget for en uddannelse, der gør dig i stand til at lave store ændringer for dine klienter. Det er dog ikke kun 6 uger med teoretisk læring og læring af hypnose-redskaber. En lige så stor del af uddannelsesforløbet er praktisk øvelse – både som en del af undervisningen, men også mellem undervisningsdagene.

På en hypnoseuddannelse bliver du klar til at anvende hypnose allerede efter første undervisningsdag. Dermed har du rig mulighed for at øve dine tillærte færdigheder i praksis mellem undervisningsdagene. Praktisk øvelse og erfaring er vigtigt for at blive en dygtig hypnoterapeut.

Hvordan kan du hjælpe andre gennem hypnose?

Bedre sind

Når man bruger hypnoterapi som en behandlingsform, arbejder hypnoterapeuten med at ”omprogrammere” klientens uønskede handlingsmønstre. Ofte bunder et uønsket handlings- eller adfærdsmønster i en tidligere oplevelse, og det er netop denne, som hypnoterapeuten prøver at finde frem til. Gennem hypnose kan hypnoterapeuten arbejde på at ændre klientens oplevelse af denne oplevelse.

Hypnoterapi er derfor ofte årsagsbehandlende, da man finder frem til årsagen, inden man kan behandle problemstillingen. En hypnoterapeut forsøger derfor ikke at udskifte en (dårlig) vane med en ny (bedre) vane.

Som hypnoterapeut kan man derfor behandle langt de fleste problemstillinger, der står i vejen for en klients livsglæde. Det kan være dårligt selvværd, rygning eller angst blot for at nævne nogle få eksempler. Som hypnoterapeut kan man altså hjælpe andre til at få et sundere sind, og dermed også komme tættere på følelsen af livsglæde.