Femarelle kan være et godt alternativ til hormoner i overgangsalderen

For rigtig mange kvinder er det ikke let, når klimakteriet eller overgangsalderen sætter ind. Enkelte heldige bliver ikke ramt af de store gener, men mange oplever hedeture, tørre slimhinder, humørsvingninger og mange andre symptomer.

Disse symptomer opstår på grund af, at kroppens østrogenproduktion bliver nedsat. Når kroppen ikke længere producerer det østrogen, som den er vant til, sker der en række forandringer i kroppen, som tilsammen giver overgangsalderen.

Den traditionelle behandling mod generne ved overgangsalderen er at tilføre østrogen kunstigt. Man tilfører kroppen det kvindelige kønshormon ved at indtage hormonerne, men det er jo altså en hormonbehandling, og dem skal man som regel være påpasselig med. Der findes dog et alternativ, der hedder Femarelle, som er relativt nyt på det danske marked.

Den store fordel er færre bivirkninger

Hormonbehandlinger og helt specifikt denne behandling mod generne i overgangsalderen medfører risikoen for bivirkninger som øget risiko for forskellige kræftformer og en øget risiko for blodpropper.

Ved at bruge Femarelle i stedet for hormonerne, slipper man for en lang række af de bivirkninger, der følger med hormonbehandlingen. Femarelle er nemlig ikke et produkt med østrogen, og derfor virker det på en anden måde.

Femarelles aktive ingrediens kommer fra en bestemt sojabønne, som er behandlet på en bestemt måde. Det giver det aktive stof, der har det kedelige navn DT56a.

DT56a virker ved at påvirke de hormonreceptorer, som ellers skulle have reageret med østrogen, og det er altså med til at holde kroppen i ro så at sige, selvom mængden af østrogen falder. Og fordi der ikke er kunstigt østrogen i Femarelle, slipper man for den øgede risiko for eksempelvis kræft og blodpropper.

Overgangsalderen er stadig tabu

Tabu om overgangsalder

Selvom der er behandlingsmuligheder, og med Femarelle altså også skånsomme muligheder, er overgangsalderen eller klimakteriet stadig ikke noget, man snakker så meget om. Det er også faldet Line Baun Danielsen for bryster.

Den kendte tv-vært er blevet ambassadør for Femarelle, blandt andet fordi der ikke er nok fokus på at snakke om overgangsalderen.

Det skal ikke længere være forbundet med skam og sorg at nå overgangsalderen, som Line Baun Danielsen skriver i et blogindlæg, hvor hun beskriver nogle af bevæggrundene for at blive ambassadør for Femarelle.

På hendes blog lyder det blandt andet, at man jo hverken ser forsider på damebladene, som handler om overgangsalderen, eller man hører det heller ikke omtalt som noget seriøst i sin venindekreds – i hvert fald ikke hendes. Derfor skal tabuet nedbrydes, og det vil Line Baun Danielsen gerne støtte.

Færre bivirkninger, færre bekymringer

Der findes også symptomer i overgangsalderen, som ikke strengt taget er på grund af overgangsalderen, men som alligevel hænger sammen med den. Det er sådan noget som humørsvingninger, depression  og lignende.

Her er det ikke manglen på østrogen i sig selv, men måske snarere de konsekvenser, der følger med kroppens forandringer, der fremkalder disse symptomer. Derfor er det også godt at gøre noget ved de fysiske symptomer for at få styr på de mentale.

Alle omvæltninger kan være svære, og når det drejer sig om vores kroppe og vores generelle liv, kan de have særligt store konsekvenser. Det kan påvirke vores psyke, så for mange vil det være en god ide at få behandlet generne ved overgangsalderen, og det kan man med ori sindet med Femarelle.