Mælkesyrebakterier kan understøtte den naturlige mavefunktion

Vores maver spiller en stor rolle i vores hverdag. Uden en fornuftig funktion og balance i maven, hænger vores hverdag ikke rigtig sammen. Uro i maven og mavepine er ikke usædvanlige gener, men det er ikke desto mindre irriterende at døje med.

Der bliver forsket mere og mere i vores bakterieflora i maven og fordøjelsessystemet, og man kan let få følelsen af, at jo mere vi opdager, jo vigtigere er vores bakterier.

Bakteriefloraen i vores fordøjelsen er blevet kædet sammen med alt fra vores fordøjelse og optag af næringsstoffer til vores mentale velbefindende. Derfor giver det god mening at give vores bakterier de bedste forudsætninger for at trives.

Mange former for probiotika

Udvalget af forskellige produkter, der kan hjælpe på bakterierne i kroppen, er meget stort. Det kan være svært at vælge, hvilken form for probiotika, som mælkesyrebakterier i store træk er synonymt med, fordi der er så mange muligheder.

Derfor kan det være en god ide at købe sine produkter på apoteket. Hvis man ikke har tid eller lyst til at gå ned på sit lokale apotek, kan man benytte sig af et online apotek.

Fordelen ved et apotek eller et online apotek er, at man kan få kyndig vejledning. Personalet på apoteket eller ved telefonerne kan hjælpe dig med at vælge det, der er rigtigt for dig, og på den måde kan de hjælpe dig med at navigere gennem de mange muligheder.

Mælkesyrebakterier kan komme fra maden

Maelkesyrebakterier i mad

Nogle produkter er rigere på mælkesyrebakterier end andre. Selvom det kan være let at hoppe online og gå på apoteket og få mælkesyrebakterier her, kan man også indrette sin kost, så man får nogle af disse bakterier gennem sin mad.

Som navnet antyder, kan man få mælkesyrebakterier gennem mælkeprodukter. Bakterierne bliver brugt til at syrne forskellige mælkeprodukter som yoghurt og A38.

Derfor er det også de syrnede mælkeprodukter, man kan spise eller drikke, hvis man gerne vil have flere mælkesyrebakterier i sin kost. Det er forskellige bakteriestammer, der findes i forskellige mælkeprodukter, så det kan være en god ide at kigge på pakningen, hvis man oplever særligt gavn af en bestemt.

Husk også fibrene

Noget andet, maven har brug for for at fungere optimalt, er fibre. Det er det, dine forældre altid har sagt, når du som barn hellere ville have det hvide franskbrød end rugbrødet. Du har nok fået at vide, at maven skal have noget at arbejde med, og det er langt hen ad vejen fibre.

Fibrene i maden eller gennem et kosttilskud som HUSK er med til at holde motoren i gang, og så spiller de en rolle i forhold til afføringen. Både hvis man har tendens til hård og tynd mave, kan det være en god ide at spise mere fiberholdig mad.

Når fibrene kommer ned i tarmen, absorberer de nemlig væske, og de bliver til en form for gel, som er god for tarmsystemet. Hvis man har tynd afføring kan fibrene nemlig absorbere nok væske til at hjælpe på det, mens gelen gør det lettere at komme af med hård afføring.