Huskeliste til hyggelig strandtur med børnene – Disse 6 ting må du ikke glemme!

Når sommeren står for døren, og temperaturerne kommer op over de 20 grader, vælger mange børnefamilier at tage en tur til stranden for at nyde det skønne sommervejr til fulde.

En strandtur med børnene kan da også være en både hyggelig og sjov aktivitet. Dog er det vigtigt, at du har husket at pakke strandtasken på forhånd, hvis strandturen skal blive en succes, og du gerne vil undgå, at du selv eller børnene kommer til at kede sig.

Herunder har vi lavet en god huskeliste med alt, hvad du skal huske til at sikre, at hele familien får en hyggelig dag på stranden uden solskoldninger og sure miner.

6 ting du skal huske til strandturen

Når hele familien skal en tur til stranden, er det vigtigt at huske at få pakket alle de ting ned, som er nødvendige, såsom for eksempel badetøj. Men det kan også være en god idé at tage nogle ting med, som I ikke nødvendigvis får brug for, men som kan være meget rare at have med alligevel for en sikkerheds skyld.

Derfor har vi herunder lavet en liste med alle de ting, der kan være en god idé at have med på strandturen med børnene, så du undgår at glemme noget.

Solcreme

En tur på stranden i højt solskinsvejr kræver en masse solcreme, hvis du vil undgå solskoldede børn. Sørg derfor for at pakke strandtasken med solcreme, så du kan smøre dine børn og dig selv ind efter behov. Det kan også være en god idé at smøre jer ind hjemmefra. På den måde undgår du at skulle stå og smøre børnene ind, så snart I kommer til stranden, samtidig med at solcremen kan nå at trænge ind i huden.

Badedyr og legetøj

Det er de færreste børn, som gider at ligge på stranden og sole sig. Sørg derfor for at have nogle gode strandting med, som kan underholde børnene. Det kan være et sjovt badedyr eller en badebold, som børnene kan lege med i vandet, eller en spand og en skovl, så børnene kan bygge et sandslot. Husk også en god bog til dig selv, så du ikke kommer til at kede dig.

Boern laver sandslot

Badetøj til hele familien

En anden meget vigtig ting, når hele familien skal til stranden, er badetøj. I 25 graders varme kan det være meget rart at kunne køle af i det friske havvand. Har du børn i skolealderen, vil de med sikkerhed også gerne hoppe en tur i havet. Sørg derfor for at pakke badetøj til hele familien i strandtasken.

Håndklæder og tæpper

Når børnene er våde og skal tørres efter en tur i vandet, er det vigtigt, at du har husket håndklæder. Sørg derfor for at tage håndklæder med til alle, og vælg gerne nogle store strandhåndklæder, som man kan ligge sig på og børnene kan putte sig i.

Vil du undgå, at håndklæderne bliver fyldt med sand, kan det også være en god idé at tage et tæppe med, som håndklæderne kan ligge på. Tæppet er også en god idé, hvis du eller børnene gerne vil undgå at sidde på våde håndklæder.

Snacks og drikkevarer

Til at stille den lille sult og få slukket tørsten kan det være en god idé at sørge for at have noget mad og drikkelse med. Det behøver ikke være det helt store måltid, tværtimod kan små snacks være nemmere at have med at gøre på stranden.

Du kan fx tage nogle æbler, mandariner eller vindruer med, en pakke kiks, små fingersandwiches med leverpostej eller agurk eller bare noget brød med smør. Du kan også tage nogle små rosinpakker med eller små gulerødder. Af drikkelse kan du tage små juicebrikker med eller blot noget vand. Begge dele er fordelagtigt at drikke på en varm sommerdag.

Parasol eller soltelt

Har du små børn eller børn som ikke tåler for meget sol, kan det også være en god idé at tage en parasol eller et soltelt med, så børnene kan være i skyggen. Særligt, hvis I opholder jer på stranden i den bagende middagssol, kan det være rart med lidt skygge. Husk også solhat, solbriller og løst tøj, som kan være med til at beskytte for solens skarpe stråler.