Husk de naturlige midler mod maveproblemer

Der kan være mange grund til, at man har ondt i maven eller andre problemer i den region, men det er ikke alle, der vil have konventionel medicin mod den slags. Der findes også naturlige alternativer mod mavegener, som kan være med til at hjælpe på maven.

Mavens velbefindende er vigtig for vores dagligdag, og det kan være svært at fungere, når man har store mavegener.

Derfor har vi fundet nogle naturlægemidler og andre måder at håndtere en urolig eller generet mave på uden at ty til konventionel medicin. Ikke fordi der er noget galt med den type lægemidler, det er bare ikke for alle.

HUSK loppefrøskaller – naturlægemiddel mod mavegener

En populær måde at få en mere optimal fordøjelse er med naturlægemidlet HUSK, der kan købes på apoteket. Loppefrøskaller, som HUSK-kapslerne er lavet på, er meget fiberholdige og giver maven noget fornuftigt at arbejde med.

Det er med til at hjælpe både ved diarré og ved forstoppelse og bringe tarmenes bevægelser og funktion tilbage til en normal tilstand, så man slipper for generne.

Man kan også få HUSK i pulverform, hvis man foretrækker det, men mange er vant til at tage tabletter og kapsler og foretrækker denne form.

Husk at drikke vandDrik vand

Vand er en vigtig del af vores krop, det ved mange godt. Mennesker består af mellem 60 og 70 procent vand, afhængig af sådan noget som alder og kropssammensætning, og derfor skal man selvfølgelig have væske for at fungere.

En god væskebalance er godt for fordøjelsen på flere områder. Kroppen som organisme skal have væske for at fungere optimalt, og det gælder også maven og fordøjelsessystemet.

Derudover skal der også være væske nok til at sørge for, at maden kan glide gennem fordøjelsessystemet på en god måde. Kroppen kan selv sørge for at sende overskydende væske ud af den rette kanal, men der skal være nok væske til, at afføringen kan glide let og ikke bliver hård.

Sørg for en god tarmflora

Der er mere og mere forskning, der peger på, at maven og dens bakterieflora betyder utroligt meget for kroppens generelle velbefindende. Tarmbakterier kan potentielt have betydning for alt fra fedme til ens personlighed.

Og når det nu handler om maven og mavegener, er det ekstra oplagt at sørge for, at man har en god bakterieflora i maven og tarmene.

Hvordan ens tarmflora er sat sammen er meget individuelt, og derfor kan man få gode resultater ud af at prøve sig frem med lidt forskellige former for mad og ellers se, hvad ens mave reagerer bedst på.

En ting der dog gavner de fleste er probiotika, som er med til at give gode betingelser for en god tarmflora. Det er sådan noget som mælkesyrebakterier, der både kan findes i yoghurtprodukter eller de kan fås som kosttilskud.

Sammensætningen af din kost

Madvaner

Slutteligt i denne artikel kan man selvfølgelig også kigge på sin kost. Hvis kroppen ikke får nok fibre at arbejde med, kan man let ende med dårlig og utilpas mave. Det er i grove træk sådan noget som HUSK hjælper med, da det som nævnt tidligere er produkter, der er rige på fibre.

En sund og varieret kost er i mange tilfælde nok til, at man vil få en mave, der ikke gør ondt og er til gene for en.

Der kan selvfølgelig være allergier og andre forhold, som kan gøre det mere udfordrende at få en god sammensætning i ens kost, men det er værd at forsøge at skabe en god kostbalance.