Femarelle erstatter hormonerne i overgangsalderen for kvinder

Når kvinder når overgangsalderen har man traditionelt behandlet generne, der kan følge med, ved at give de hormoner, som kroppen ikke længere producerer i samme takt. Det har dog haft en række bivirkninger med sig, at behandle ved at give hormoner.

Det kan der dog blive lavet om på med et nyt produkt, der hedder Femarelle. Det er et kosttilskud, der kan købes på det lokale apotek eller på apoteket online.

I stedet for at tilføre hormoner, er den aktive ingrediens i Femarelle et stof, der er udvundet af en bestemt sojabønne. Stoffet fra sojabønnen er patenteret af Femarelle, som altså er det eneste produkt lige nu, der kan erstatte hormonbehandlingen.

Generne ved overgangsalderen kan være et slid for mange kvinder, der når klimakteriet, og der er altså en potentielt simpel lindring ved at bruge dette kosttilskud.

Anbefaling fra europæiske gynækologer

Produktet er meget, meget lovende – sådan lyder det i hvert fald fra Sammenslutningen af Europæiske Gynækologer, der har været ude og tale varmt om produktet.

Således kunne den seneste kongres for gynækologer i Europa blive afsluttet med, at produktet blev anbefalet som behandling for gener, der er opstået hos kvinder i forbindelse med overgangsalderen. Faktisk blev det anbefalet, at produktet skulle være førstevalg af behandling foran den traditionelle hormonbehandling.

Produktet har faktisk været tilgængeligt i andre lande i et stykke tid, men det er stadig nyt i Danmark.

Danske gynækologer har ikke anbefalet – endnu

v

Herhjemme kan det godt tage lidt længere tid, inden bestemte produkter kan få lov til at slå igennem på det medicinale område, fordi kontrollen og brugen af lægemidler er så kontrolleret og styret, som den er.

Det er en god ting, fordi det giver en større sikkerhed for os patienter og forbrugere.

Dog betyder det også, at de danske gynækologer som organisation endnu ikke har taget den europæiske anbefaling til sig. Spørgsmålet er dog, om det er et spørgsmål om tid, inden danskerne følger i europæernes fodspor.

Indtil da betyder det dog, at Femarelle er et kosttilskud og ikke et lægemiddel. På grund af disse klassificeringer, kan der ikke gives tilskud til Femarelle, som altså kan få nogle til fortsat at vælge hormonerne.

De få bivirkninger er den store bonus

Den traditionelle behandling med hormoner har haft en lang række potentielle bivirkninger med sig. Nogle af de mest voldsomme er en øget risiko for blodpropper, brystkræft og kræft i livmoderen.

Behandler man i stedet generne ved overgangsalderen, som også kaldes klimakteriet, med Femarelle og stoffet med det mundrette navn DT56a, slipper man for de bivirkninger.

Femarelle virker dog på så godt som alle de samme gener, som kvinder kunne opleve i forbindelse med overgangsalderen. Det gælder både hedeture, humørsvingninger, tørre slimhinder og meget mere.

Det eneste, som Femarelle ikke virker imod sammenlignet med hormonbehandlingen, er blødningsforstyrrelser.

Den balance mellem få bivirkninger – navnlig i forbindelse med risikoen for kræft og blodpropper – og gavnlige evner, har altså fået europæiske gynækologer til at anbefale Femarelle og stoffet DT56a som førstevalg til behandling af generne ved overgangsalderen.