Få hjælp til pigmentforandringer efter en solrig sommer

Har din hud været udsat for masser af sol i løbet af sommeren, men har du ikke været helt så gavmild med solcremen, som du burde have været?

Solens stråler er en af de største syndere, når det kommer til pigmentforandringer. Har du tilbragt lidt for meget tid ude i solen, men har glemt solbeskyttelsen, kan du derfor risikere at få solskader, som blandt andet kan vise sig som pigmentpletter.

Pigmentpletter er mørke pletter eller plamager i huden, som særligt viser sig i ansigtet, på hænderne og på brystet. Pigmentpletter er som oftest helt ufarlige, men kan give en ujævn hudtype og få dig til at se ældre ud, end du er.

Dette er også årsagen til, at mange der er plaget at pigmentpletter, ønsker at få dem fjernet. Der findes mange metoder til fjernelse af pigmentpletter. Nogle af metoderne til behandling af pigmentpletter er blandt andet IPL-laser eller medicinsk peeling. Disse metoder er dog ofte dyre og omfattende.

Vil du gerne slippe for synlige pigmentpletter til en overkommelig pris, kan du i stedet finde inspiration i nedenstående metoder.

Behandling af pigmentpletter med creme

En af måderne du kan behandle dine pigmentpletter på uden at skulle hive en masse penge op af lommen på én gang, er gennem brug af creme. Der findes flere forskellige cremer, der er lavet specielt til pigmentforandringer. Her kan blandt andet nævnes: Ducray Melascreen depigmentering og La Roche-Posay Pigmentclar. Begge mærker kan du finde på et online apotek.

Ducray Melascreen depigmentering er en creme til behandling af pigmentforandringer, som er opstået som følge af solens stråler. Cremen virker ved at korrigere pigmentet i huden uden at tilstoppe porerne. Ved brug af denne creme er det vigtigt, at huden ikke eksponeres for sol.

La Roche-Posay Pigmentclar er en hudplejeserie til hud, som er plaget af pigmentforandringer og ujævn hudtone. Produkterne indeholder aktive ingredienser, som reducerer og forebygger synligheden af pigmentforandringer samt giver en mere ensartet hudtone. Cremen i serien beskytter desuden mod solen stråler med solfaktor 30.

Når du ønsker at behandle dine pigmentforandringer og ønsker at mindske synligheden af dine pigmentpletter anbefales det, at du bruger cremerne og arbejder med din hud uden for solsæsonen. På den måde er din hud ikke udsat for så meget sollys, hvilket gør det nemmere at behandle og korrigere huden.

creme-mod-pigmentforandringer

Dækning af pigmentpletter med make-up

En anden mulighed du kan gøre brug af, når du ønsker at mindske synligheden af dine pigmentpletter, er at bruge make-up. Make-up er den lette og hurtige løsning, når du blot ønsker at skjule dine pigmentpletter, men ikke har behov for at fjerne dem helt. Dette kan for eksempel være, hvis du ikke har så mange pigmentpletter, men blot har nogle få, som du gerne vil skjule.

Har du mange synlige pigmentforandringer, kan det dog være svært at lægge make-uppen, så den både dækker pigmentpletterne og samtidig ser pæn og naturlig ud. Dog kan du med en god foundation eller concealer med fordel dække de mest synlige pigmentpletter, som du gerne vil skjule.

Forebyggelse af pigmentforandringer med solcreme

Selvom du allerede har fået nogle pigmentpletter, er det vigtigt, at du fortsætter med at bruge solcreme eller dagcreme med solfaktor, for at undgå at der opstår nye pigmentforandringer, og for at undgå at dine eksisterende pigmentpletter bliver mørkere.

Særligt den sarte, skandinaviske hudtype er i risiko for at få synlige pigmentforandringer. Derfor er det nødvendigt at forebygge ved at bruge solcreme eller dagcreme med solfaktor 30 eller 50, hvis man gerne vil undgå de synlige, mørke pigmentpletter.

Solcreme kan udover at forebygge pigmentforandringer desuden også være med til at forebygge andre solskader som for eksempel rynker. Hvis du gerne vil have en flot og ensartet hud, er det derfor nødvendigt at finde solcremen frem. Har du ikke allerede en god ansigtssolcreme med solfaktor 30 eller 50, kan du finde mange gode på et online apotek.