Få en sund hovedbund og et sundt hår med disse 6 tips

Der findes utallige hårcremer, hårmasker og olier, som påstår, at de gør dit hår sundt og flot, men oftest vil disse produkter ikke give en længerevarende virkning. Et sundt hår starter nemlig med en sund hovedbund. Uanset om du har problemer med din hovedbund eller ej, skader det aldrig at give den en smule opmærksomhed.

Vil du gerne have et sundt og velplejet hår med en sund hovedbund i balance, kan du læse nedenstående tips til, hvordan du plejer hovedbunden bedst muligt.

Skær ned på dine hårprodukter

Tørshampoo, hårolie, serum, og hårspray. Vi kvinder har en tendens til at bruge en masse forskellige produkter for at få håret til at arte sig, som vi ønsker det, men desværre er alle disse produkter langt fra godt for dit hår. For mange produkter i håret kan hurtigt opbygge et lag af silikoner, og din hovedbund har derfor ikke mulighed for at ånde.

Derudover indeholder mange produkter forskellige kemikalier, hvoraf det ikke er dem alle, der er lige gode for dig og din hovedbund. Du bør derfor overveje at minimere dit forbrug af styling produkter i dagligdagen, så din hovedbund bedre kan ånde.

Har du svært ved at undlade alle de forskellige produkter, kan du se efter nogle produkter, som kan pleje håret samtidig med, at du styler det. Vælg også gerne produkter uden parfume, da parfume hurtigt kan irritere din hovedbund. På den måde slipper du for, at din hovedbund bliver irriteret af alle de forskellige parfumerede produkter.

Undgå for meget hårvask

Hvis du døjer med problemer i hovedbunden, som eks. skæl eller tør og irriteret hovedbund, skal du være opmærksom på, hvor ofte du vasker dit hår. Det er nemlig en fejl at tro, at du bør vaske dit hår med shampoo hver dag, hvis du gerne vil have en sund hovedbund. Jo mere du vasker dit hår, des mere fjerner du hudens naturlige fedtstoffer, hvilket kan gøre hovedbunden irriteret.

I stedet for en hårvask hver dag, bør du overveje at nøjes med at vaske det 2-3 gange om ugen, eller gerne mindre, hvis du føler dig klar til det.  Der kan være en overgangsperiode for dit hår, hvis du skifter fra at vaske det hver dag til 2 gange om ugen, men efter denne periode vil håret finde tilbage til sin balance.

Vælg en ordentlig shampoo

Når du skal vaske dit hår, skal du huske at se efter en god shampoo, der kan give fugt og næring til dit hår, samtidig med, at den renser håret i dybden. Her kan Australian Bodycares shampoo være et forslag til en god og nærende shampoo, som genopretter balancen i hovedbunden. Særligt hvis du har tør eller irriteret hovedbund, kan shampooen være ideel at bruge.

Australian Bodycare har en hel serie af produkter specielt udviklet til at pleje hovedbunden. Lider du meget af skæl eller tør hovedbund, kan du med fordel også anvende Australian Bodycares scalp serum, som er et produkt der hjælper mod eksem, skæl og psoriasis.

Giv din hovedbund en velfortjent massage

Det føles altid så rart, når frisøren masserer din hovedbund, mens hun putter shampoo eller andre plejende produkter i dit hår. Men der er flere fordele i massagen, udover at det er yderst behageligt. En massage af hovedbunden styrker nemlig hårvæksten og øger blodcirkulationen. Det er alt sammen med til at give dig et sundt og flot hår, og så er det yderst behageligt og afstressende.

Spis sundt og varieret

Et sundt hår kommer ikke af sig selv. Derfor skal du også sørge for at pleje håret og hovedbunden indefra, så du styrker det bedst muligt. Spis varieret og sundt, og undgå for mange forarbejdede fødevarer, da disse ikke er gode for hverken din krop, sundhed eller dit hår.

En sund livsstil består ofte af gode fibre, masser af grøntsager og sundt fedt. Især Omega-3 fedtsyrer er rigtig gode at tilføje kosten, enten i form af tilskud eller fisk et par gange om ugen. Omega-3 fedtsyrerne hjælper dit hår med at få fugt og glans. Spis også gerne A- og B-vitamin, som hjælper til at holde håret sundt.

Skift dit pudebetræk

De fleste af os sover på bomuldsbetræk, hvilket ikke er særlig godt for vores hår eller hovedbund. Dette skyldes, at de ru bomuldsfibre gør dit hår mere kruset og ikke holder på fugten i håret. Samtidig har håret nemmere ved at knække, når du roder rundt på puden om natten.

Du kan derfor komme langt ved at skifte dit hovedpudebetræk i bomuld ud med et i silke. Silkefibre har en meget glattere overflade, og dit hår vil ganske enkelt glide lettere hen over betrækket om natten, hvilket er bedre for dit hår og din hud. Samtidig bidrager silke til at holde på fugten i håret.