Disse ingredienser skal der være i din anti-age hudpleje

Når det kommer til hudpleje er anti-age nok et af de områder, der er allerstørst fokus på. Det skyldes bl.a., at vi gerne vil holde vores hud ung og smuk så længe som muligt. Og selvom du måske spiser sundt og varieret og passer på din hud gennem kosten, så kan du jo altid supplere med en håndfuld gode anti-age ingredienser. Læs her, hvilke ingredienser du bør se efter, når du skal have det optimale ud af anti-age produkterne.

Antioxidanter

Antioxidanter er en bred betegnelse, men dækker over vitaminerne A, C og E. Det er antioxidanterne der beskytter huden mod frie radikaler. De frie radikaler er iltmolekyler som nedbryder hudens celler. Derfor er det godt at beskytte huden med en masse antioxidanter.

Retinol/A-vitamin

A-vitamin, også kaldet retinol, er en antioxidant som er en enorm vigtig ingrediens at have i sin hudpleje, hvis du gerne vil bekæmpe dine rynker. A-vitamin er nemlig med til at gøre din hud spændstig og glat igen, fordi den øger cellefornyelsen i huden, og dermed mindsker rynker og linjer i huden. Se efter navnet retinol, når du køber hudpleje.

C-vitamin

C-vitamin er endnu en antioxidant som findes i rigtig meget hudpleje, men også i rigtig mange fødevarer. C-vitamin er med til at styrke dannelsen af kollagen i huden, og kan derfor være med til at forbedre hudens spændstighed. Samtidig er vitaminet med til at give huden glød og udjævne hudtonen, hvilket gør huden mere ensartet. Se efter Ascorbid Acid, hvis du vil være sikker på, at dine produkter indeholder C-vitamin.

Du kan også vælge at supplere med et kosttilskud indefra, således at kroppen får den rette mængde vitaminer. Det danske mærke Imedeen har udviklet en række kosttilskud som bl.a. indeholder C-vitamin, og en masse andre gode ingredienser, der styrker huden og kroppen indefra. Dermed får du det optimale både ude- og indefra.

E-vitamin

Hvis du virkelig vil gøre noget godt for din hud, bør du sørge for, at dine produkter indeholder E-vitamin. E-vitamin er en af de bedste antioxidanter du kan finde, da den er med til at genoprette skader på huden forårsaget af de frie radikaler. Du bør se efter ingrediensen Tocopherol, Alpha-Tocopherol, eller Tocopherol Acetate.

Kollagen

Fra vi når 30-årsalderen, mister vores hud i gennemsnit 1% kollagen om året. Derfor er det ikke underligt, at huden langsomt bliver slappere og mere trist at se på, når vi når overgangsalderen. Kollagen findes naturligt i huden, og derfor er det en god idé at tilføre det, enten gennem produkter eller kosttilskud. Kollagen er med til at øge fastheden i huden, og hvis du vælger produkter med kollagen, vil du derfor opleve at huden får mere fylde, og vil være mindre slap.

Hyaluronsyre

Hyaluronsyre er et fugtgivende stof, som vi alle har i kroppen. Derfor er det også en vigtig ingrediens, når vi snakker hudpleje. Hyaluronsyre er med til at binde fugten i huden, og give huden den mængde fugt, den har brug for. Når huden er gennemfugtet, vil du også se færre tørhedslinjer i huden. Særligt, når du bliver ældre, har huden tendens til at blive mere tør, og derfor er dette en god ingrediens at se efter. Kig efter navnet Hyaluronic Acid, når du shopper cremer eller sera.