Alle kan snorke, og der er heldigvis hjælp at hente – eksempelvis fra apoteket

Det er ikke farligt at snorke i sig selv, men derfor kan det stadig være irriterende – både for en selv og ens omgivelser. Særligt hvis man bor sammen med andre, og ens snorken er voldsom, kan det være et irritationsmoment, som i hvert fald kan undersøge, om man kan komme til livs.

Hvis det bare er en selv, der ligger alene og snorker, og man ikke har noget imod det, skader det jo ikke nødvendigvis, men hvis det eksempelvis ødelægger en partners nattesøvn, har man lidt mere ansvar over for andre.

Har man besluttet sig for at gøre noget ved sin snorken, er der flere steder, man kan finde hjælp, men ligesom med så mange andre helbredsmæssigt ting, som ikke er af mere grel karakter, er apoteket et godt sted at lede. Man kan altid finde råd og vejledning på sit foretrukne online apotek eller fysiske apotek.

Gør plads til luften

Undgå at snorke - Gør plads til luften

Når man snorker, er det i grove træk fordi, luften ikke har plads nok til at bevæge sig på. Når vi trækker vejret, skaber vores muskulatur omkring brystkassen undertryk og overtryk, som er med til at skubbe luft ud og trække luft ind i lungerne – undertryk giver luft ind, overtryk giver luft ud.

Snorken kommer så, når luften ikke har nok plads til at bevæge sig uhindret i svælget. Der er en masse blødt væv i svælget, og når det kniber med plads for luften, kan dette bløde væv ende med at vibrere. Hvis man har fulgt lidt med i fysiktimerne, ved man, at vibrationer skaber de svingninger, som giver lyde.

I dette tilfælde giver vibrationerne snorken, og det kan være meget irriterende at høre på, som de fleste ved. Det betyder også, at man kan hjælpe på snorken ved at gøre det lettere for luften at passere let igennem luftvejene.

Det er selvfølgelig ikke altid lige let, og der kan være mange grunde til, at luften har svært ved at bevæge sig problemfrit gennem svælget, men apoteket har flere produkter, der kan hjælpe. Blandt andet forskellige strips og spray, som hjælper musklerne i halsen med at slappe af, så der kan komme mere luft igennem.

Overvægt kan give eller forværre snorken

Fysiologisk set er der mange grunde til at undgå overvægt så vidt muligt, selvom vi heller ikke må bilde os ind, at lidt ekstra på sidebenene er Jordens undergang. Hvis man vil undgå snorken, er det et godt råd at forsøge at holde fedtprocenten lidt i ave, fordi overvægtøger risikoen for at snorke.

Fedtvævet på halsen kan nemlig betyde, at der er mindre plads i svælget, end der kunne være, og den forsnævring kan altså resultere i snorken.

Der kan også være mange andre grunde til, at man snorker, og et opkald til apoteket eller lægen kan være med til at give en indikation af, hvad der kan ligge til grund. Måske er man bare snottet, måske har man noget med næsen, måske ligger problemet i halsen.

Uanset hvad er der som regel hjælp at hente, hvis man snorker.