Ved du ikke hvordan du skal pleje din hud? Hurtig test fra Vichy vejleder dig

Man kan forkæle sig på mange forskellige måder, og det handler ikke altid kun om at gøre noget ekstra. Det at passe på sin hud bliver nogle gange anset som lidt af en luksusting, men det handler lige så meget om velvære og at have det godt.

Hvis huden er tør og klør hele tiden, er det ikke rart at gå rundt på hverken arbejdet eller derhjemme, og hvis man er ramt af akne eller en anden hudlidelse, kan det gå ud over selvværdet.

Derfor er hudpleje en ofte undervurderet del af det at have det godt. Til gengæld kan det være svært at finde de rigtige produkter. Der findes tusindvis af forskellige produkter til mange af de samme ting, og der findes endnu flere anbefalinger på nettet om produkterne.

Nem test fra Vichy kan pege i den rigtige retning

En af de letteste måder at få råd til, hvor man skal kigge efter hudpleje til sig selv, er hos Vichy. Vichy har selv en række produkter, som kan tage sig af en masse forskellige udfordringer med huden, men på deres hjemmeside har de også en test, som er brugbar for mange.

Her kan man taste lidt oplysninger ind om, hvilke forhold man befinder sig i til daglig, hvordan man spiser og lidt forskelligt, og så får du en anbefaling om, hvad der kunne være godt for din hud.

Rådene er endda formuleret lidt mere generelt, så det ikke er så salgsagtigt, at man skal bruge det ene produkt fra Vichy efter det andet.

I stedet får man eksempelvis at vide, at man skal bruge en lidt mere fed creme, eller måske skal man bruge et serum, som er lidt mere effektfuld mod det, man nu kæmper med. Svarene afhænger selvfølgelig af de ting, man har tastet ind.

Husk at forskellige årstider kan påvirke huden

udpleje til aarstiden

Noget man let kan glemme, når man tænker på hudpleje, det er de eksterne faktorer. Man kan let komme til at tænke, at det hele kommer indefra, fordi det jo er ens hud, og den har man på hele tiden. Der er bare andre ting, der påvirker huden oveni sådan noget som vores væskeindtag og vores kost.

Noget så simpelt som årstiden eller snarere forholdene i de forskellige årstider spiller også ind. Temperaturernes skiften påvirker vores hud på forskellige måder, ligesom luftfugtigheden kan gøre det.

Derfor kan man godt slippe for problemer i foråret og efteråret, når der er en del fugt i luften, men når det er sommer og vinter, og luften er tør, kan man opleve, at huden bliver tør og kløende.

Solen og solstrålerne er også en stor synder i forhold til udfordringer med huden. En ting er, at for meget sol kan give dig kræft, som de fleste forhåbentlig ved, så er solens stråler også med til at skade huden, hvis vi ikke beskytter os. Huden kan i slemme tilfælde blive helt læder-agtig og ubehagelig, så arbejder man eksempelvis meget ude i solen, kan man med fordel bruge noget creme, som passer på huden efter solens påvirkning.