4 fordele ved at bruge tandtråd

Vores tænder skal gerne holde hele livet. Men for at de kan gøre det, er det vigtigt, at du passer godt på dem, og sørger for ordentlig tandhygiejne.

Når du passer godt på tænderne, minimerer du risikoen for at få huller og tandkødsbetændelse. Alt sammen noget der ikke ligefrem er behageligt eller billigt at få ordnet ved tandlægen.

En god tand- og mundhygiejne starter med en grundig tandbørstning. Men hvad mange måske glemmer, er tandtråden. Tandtråden er faktisk lige så vigtig som din tandbørstning, hvis du vil have en sund mund. Derfor har vi samlet 4 gode grunde til, at du bør bruge tandtråd hver eneste dag.

Fjerner plak på tænderne

Tandtråd kan nå ned i de smalleste rum mellem tænderne, hvor tandbørsten ikke kan nå. Derfor er tandtråden også rigtig god til at fjerne plak på dine tænder.

Beskytter mod huller

Selvom tandbørstning er vigtig til at få renset dine tænder, så du undgår huller, så er tandtråden også med til at forebygge karies. Tandbørsten kan nemlig ikke nå ned mellem tænderne, hvilket tandtråd kan. Når du får fjernet plak og madrester mellem tænderne, er du med til at beskytte dem mod huller. Det gavner både din overordnede sundhed, men så sandelig også din pengepung.

Beskytter dit tandkød

Tandkødsbetændelse er noget de fleste har oplevet. Tandkødet bliver ømt og bløder, når du børster tænder. Bruger du tandtråd, kan du undgå at få tandkødsbetændelse, som i værste tilfælde kan udvikle sig til paradentose. Med tandtråd er du med til at holde tandkødet sundt.

Beskytter mod tandsten

Hvis dine tænder er meget misfarvede, bør du måske bruge lidt ekstra tid på tandtråden. Du kan nemlig undgå at få misfarvede tænder, som følge af tandsten, hvis du bruger tandtråd.

Hvis du ikke fjerner plakken fra tænderne, vil den med tiden sætte sig fast på tænderne og danne tandsten. Tænder der har meget tandsten er mere modtagelige over for misfarvninger pga. den ru overflade der opstår med tandsten. Har du først fået tandsten, kan dette kun fjernes af tandlægen, og derfor er det en god idé at forebygge dette så meget som muligt med en god gang tandtråd.

Tandtråd eller mellemrumsbørster?

Du kan vælge enten at bruge tandtråd eller mellemrumsbørster, eller begge dele.

Mellemrumsbørsterne er bedst til at fjerne plak og madrester mellem tænderne, men enkelte steder kan det være svært at få disse helt ned mellem tænderne. Derfor bør du supplere med tandtråd i disse tilfælde. Det er vigtigt, at din mellemrumsbørste hverken er for stor eller lille, men passer til dit mellemrum mellem tænderne. Du kan evt. anskaffe dig to forskellige størrelser, så du har til forskellige steder i munden.

Du bør desuden sikre dig, at din tandtråd er af god kvalitet og ikke flosser/går i stykker, når du bruger den. Hvis du er lidt i tvivl om, hvad du skal vælge, kan du på dit online apotek finde flere forskellige variationer af både tandtråd og mellemrumsbørster, men også tandstikker og selvfølgelig tandbørster og tandpasta. Der er et stort udvalg, så du kan vælge de produkter der passer til dig.