3 detoxkure der øger din livskvalitet

Begrebet detox må siges at være havnet på danskernes læber gennem de seneste år. Faktisk er ordet en forkortelse af ordet detoxification, som direkte oversat betyder afgift. Danskerne bruger det til at udrense sin krop. Førhen betød det som oftest, at man skulle faste, og for eksempel leve udelukkende af urtete og grøntsager i syv dage.

I dag er detox kure langt mere komplekse, og der findes tonsvis af forskellige måder at detoxe sig selv på, som det så fint bliver kaldt. Nogle bruger detox-plastrer, mens de sover. Andre gør brug af den traditionelle detox med et lille tvist af modernitet, mens den digitale detox må siges at være det nyeste skud på stammen.

I denne artikel kan du læse om de tre ovenstående detox-kure – og hvordan de kan hjælpe dig ved at øge både dit velvære og i sidste ende også din livskvalitet.

1.      Detox plaster

Detox plastrer er også en af de trends, der den seneste tid er opstået inden for detox kure. Formålet med et detox plaster er netop at afgifte kroppen gennem en lang række forskellige urter og andre stoffer. Plasteret skal sidde under foden om natten, så det på den måde får nattetimerne til at rense kroppen for giftstoffer.

Fodplastre til detox bygger på zoneterapeutiske principper, og bidrager dermed til en ganske naturlig udrensning. De fleste fodplastre til detox indeholder krystaller, turmalin og træeddike. Fælles for dem er nemlig, at de er med til at stimulere de områder, som vi i forvejen kender fra zoneterapi.

Selvom detox plastrer umiddelbart virker som et slags vidundermiddel, har det også fået en del kritik. Overlæger mener nemlig, at det ikke kan lade sig gøre, fordi huden under fødderne er for tyk og for tæt. En anden del af kritikken lyder desuden på, at det er decideret urealistisk, at et så lille plaster kan gøre en forskel.

Ikke desto mindre vender rigtig mange købere af detox plaster igen og igen tilbage, da de føler, at det gør en forskel for deres kroppe.

2.      Digital detox

Digital detoxDen digitale detox er en meget moderne form for detox-kur. Den er på en måde en videreudvikling på vores besættelse af konstant at være på detox-kur fra sukker, gluten, alkohol eller rygning.

Den digitale detox er desuden et modspil mod vores digitaliseret verden og ikke mindst vores afhængighed af smartphones og særligt sociale medier. En af grundene til den digitale detox store popularitet er, at vores overdrevne brug af sociale medier som for eksempel Instagram og Facebook er med til at give os et urealistisk billede på kropsidealer og generel sammenligning med andre. Derudover viser en undersøgelse, som er lavet af Københavns Universitet desuden, at vores brug af sociale medier fremmer jalousi, og kan påvirke vores følelser negativt.

På trods af at de sociale medier har mange positive aspekter, er der altså også en lang række negative konsekvenser, som man altså ved hjælp af en digital detox, kan slippe væk fra.

3.      3 dages detox

Den tre dage lange detox-kur har taget udgangspunkt i den traditionelle detox-kur, som vi kender den for år tilbage. Kuren går i al sin enkelthed ud på at hive tre dage ud af kalenderen for kun at tænke på sig selv. At skrue helt op for sit velvære gennem massage, zoneterapi eller serier på Netflix dagen lang.

Denne detox-kur går desuden ud på at spise sundt og få frisk luft – altså alt det der giver os energi, og får kroppen i balance. I løbet af de tre dage vil man mærke, at kroppen renser ud, idet den slipper en masser frie radikaler. Du vil derfor opleve, at der er behov for ekstra mineraler og vitaminer under processen. Du kan derfor med fordel indtage:

  • B-vitamin
  • C-vitamin
  • Zink
  • Magnesium
  • Multivitaminer

Under kuren kan man opleve bivirkninger som følge af, at kroppen bliver renset. De kropslige reaktioner kan være alt lige fra hovedpine til blærebetændelse, men det er altså blot en del af processen. Efter de tre dage er det desuden vigtigt, at man starter stille op igen, så man giver kroppen muligheden for at tilpasse sig de daglige rutiner endnu en gang.