Har du overvejet Qatar som næste feriedestination?

Står du snart og skal på ferie, men ved du ikke hvor turen skal gå hen? Så har vi et godt bud, som både byder på sol, strand og oplevelser, og på samme tid er et sted, som stadig kun få har besøgt. Bliv klogere her.

En ukendt perle

Oerken

Qatar er et lille ørkenland, som ligger placeret på østkysten af den arabiske halvø ud til den persiske golf. Landet har omkring 2,5 millioner indbyggere, og er i dag verdens rigeste land grundet deres vigtigste råvare: Olien.
Landet grænser op til De Forenede Arabiske Emirater, som bl.a. indeholder den efterhånden meget populære feriedestination Dubai, men dog er dette land endnu ikke selv blevet populært hos danskerne, da mange ikke er klar over, hvad landet rummer. Og det er en skam!
Trods sin lille størrelse har landet nemlig meget at byde på, og derfor vil vi herunder give dig en guide til de vigtigste seværdigheder i Qatars hovedstad Doha.

Her skal du bo

Dohas centrum er forholdsvis lille, og derfor vil man være i gåafstand til de fleste attraktioner i stedet for at være afhængig af taxa, hvis man blot bor i nærheden af Souq Warqif eller The Pearl.
Priserne på de forskellige hoteller ligger i alle prisklasser, og det er nemt at få et forholdsvist billigt hotel, som stadig er af god kvalitet. Dog er byen og kendt for sine luksushoteller, lige som Dubai er, og derfor findes der også flere hoteller, som ligger i den høje ende af priserne.

Et museum for alle

Museum

I Qatars hovedstad ligger Museum of Islamic Art, og dette er faktisk det eneste museum i verden, som huser muslimsk kunst.
Er du ikke normalt til museer, kan det dog stadig anbefales at tage hertil, da selve bygningen er en arkitektonisk perle – både udenpå og indeni.
Derudover har museets placering også en fantastisk udsigt over Dohas skyline. Museet har åbent alle dage fra 9-19.

Gåtur på The Pearl

Måske har du hørt om Dubais verdensberømte The Palm? Qatar har The Pearl.
The Pearl er en menneskeskabt ø, som har bidraget med 40 kilometer ekstra kystlinje til landet. Her har besøgende mulighed for at gå, cykle og løbe og nyde den smukke udsigt til havet samt de høje bygninger, som pryder området.
The Pearl er opkaldt efter deres perlefiskeri, som Qatar tidligere var kendt for, og består af tre bugter, som både har udendørs restauranter, caféer, kaffebarer og luksusforretninger.

En kulturel by

Er du vild med kultur, bør du besøge den smukke by Katara Cultural Village, hvor de er muligt at opleve traditionel qatarisk arkitektur som gallerier, moskéer, et amfiteater og meget mere.
Området er rigtig flot at begive sig rundt i, og ofte foregår der også forskellige events her.

Havnepromenaden

Doha Corniche er en syv kilometer lang strækning langs byens centrum, hvor mange tager ud om aftenen for at gå langs promenaden og for at se de mange forskellige lysshow, som kan ses på de forskellige højhuse.
Herudover er det også muligt at se de såkaldte dhows, som er traditionelle både, som tidligere blev brugt til perlefiskeri. I dag bliver disse brug til at sejle turister rundt i bugten.

Arabisk stemning i Souken

Souk

Alle arabiske byer med respekt for sig selv har en Souk, og Doha er ingen undtagelse. Den store basar Souq Waqif er et stort markedsområde, som er opført i arabisk stil, hvilket giver en helt særlig stemning. Her sælges alt fra lamper til nødder og farvet stof.
Midt i markedet ligger hovedgaden, hvor det er muligt at spise på en af gadens mange caféer og restauranter.

Det er altså værd at overveje at tage til Qatar, hvis du mangler en ny og anderledes feriedestination, som garanterer sol, varme og uforglemmelige oplevelser.
God tur!