Derfor skal du rejse til Italien

Italien rummer mere end bare sol og lækre sandstrande. Italien er også et af de lande, der er kendt for både mode, lækker mad, vin, kultur og mange andre ting, der gør landet til et særdeles godt sted at holde påske- eller sommerferie.

Nedenfor kan du læse mere om nogle af de ting, Italien er kendt for, og som derfor gør det til et velegnet feriested.

Flot kultur

Italien er kendt for sine mange kunstnere og kunstværker, som eks. Michelangelo Buonarotti, Leonardo Da Vinci, Merisi Da Caravaggio og mange flere. Overvejer du en rejse til Italien, bør du derfor unde dig selv en udflugt til det Sixtinske Kapel, hvor du bl.a. kan se Michelangelos mesterværk. Derudover rummer Italien også storslået arkitektur, som eks. Colosseum og Pantheon, smukke byer som eks. Venedig og romerske ruiner, der fortæller en lang historie.

Oplev moden i Milano

Milano er Italiens modemekka, hvor du finder alle de store designere, herunder bl.a. Gucci, Prada, Versace, Dolce & Gabbana og Armani. Du kan derfor gå på opdagelse i alle de lækre designermærker, som er billigere at købe i Italien end herhjemme i Danmark.

Italiensk mad og vin

Dette punkt er et større punkt for sig. Det skyldes, at Italien er yderst kendt for sine lækre madretter og lækre vine og ikke mindst deres is; gelato.

Her finder du retter som risotto, pizza, forskellige pastaretter og tiramisu. Landet er desuden yderst kendt for sine vine og vinproduktion. Der findes over 20 vinregioner i Italien, alle med hver deres unikke druesort og egen fremstillingsmetode. Hvis du overvejer eller er ved at planlægge en tur til Italien, bør du derfor også besøge en eller flere af vinregionerne. Flere vingårde tilbyder vinsmagninger og rundture, hvor du kan se, hvordan vinproduktionen foregår og samtidig lære mere om vinene fra den pågældende regions. Blandt de mest kendte vinregioner er bl.a. Toscana og Piemonte. I Toscana finder du bl.a. rødvinen Chianti, der fremstilles på Sangiovese druen. I Piemonte støder du på Barolo og Barbaresco, som fremstilles af Nebbiolo druen. Er du glad for italienske vine fra Toscana eller Piemonte, bør du derfor tage et smut forbi en af disse vinregioner.

Opera

Italien er også hjemsted for flere operasangere og verdenskendte komponister. Andrea Bocelli, Vivaldi, Puccini og Rossini er alle komponister/operasangere som er født i Italien og som har skabt et hav af musiske mesterværker, der er værd at opleve, hvis du er sand musik/operaentusiast. Har du mulighed for det, bør du derfor unde dig selv en opera koncert eller en tur til Verona, hvor du kan se opera.

Smuk natur

vulkanUdover at rumme både sandstrande og byliv, rummer Italien også en smuk og skøn natur med høje bjerge i alperne, smukke og krystalklare søer, som eks. Gardasøen, vulkaner og meget mere. Du får derfor det hele med, når du vælger at rejse til Italien, og selvom du måske ikke kan nå at se det hele, kan du formentlig nå at se nogle af tingene.

Ingen rejse til Italien er fuldendt, før du som minimum har oplevet én af ovenstående ting. Uanset om du rejser alene, med familien eller med din ppartner, har Italien nok at byde på til både den kunstinteresserede og fashionistaen. Og når du ikke det hele, kan du altid komme igen.